BLOG POST

BIU MS Španělsko, Pujalt 14.-18.8.2017

BIU MS Španělsko, Pujalt 14.-18.8.2017
Druhý srpnový týden se konalo Mistrovství světa v Biketrialu ve Španělském Pujaltu, cca 90km SZ od Barcelony. Ač šlo o poměrně malou obec, bylo tady vytvořeno poměrně slušné zázemí a příjemná atmosféra i s ochutnávkou místních specialit a ukázkou tradic. Počasí bylo teplé, nechyběly ani dešťové přeháňky, které ovšem jezdce netrápily v soutěžních dnech.
Za náš klub se Mistrovství účastnil David Budský v pohárové kategorii Major (nad 35 let) a Vojta Hříbek v kategorii Benjamin. První soutěžní den byl zakomponován do přírodního lesního terénu( trochu zrádného) plus umělé sekce a znamenalo to pro Davida 3.místo za dvěma Španěly. Druhý soutěžní den se jezdilo v nedalekém lomu, kde byly sekce o poznání lehčí, umístění zůstalo na pódiu nezměněné.
Celkově si tedy David Budský odvezl medaili za 3.místo v kategorii Major pro rok 2017.
Další klubové želízko ve Španělsku byl Vojta Hříbek startující v kategorii Benjamin.
Vojta zde startuje první rok a rozhodně se zde neztratil. Do Španělska s Vojtou neodcestoval jeho standardní doprovod (taťka) a tak z toho bylo „jen“ dvakrát 10. místo a celkové 10. místo. Doufám že slovo jen chápete ve správném významu slova, protože David a Vojta si zaslouží velkou GRATULACI!! a poděkování za reprezentaci klubu.

Nutno ještě zmínit úspěch celé české výpravy – v každé kategorii, kde jsme měli české jezdce se vždy povedlo obsadit místo na stupni vítězů. A hlavně Vašek Kolář obhájil počtvrté Mistra světa v kategorii Elite 20“.